Bespreking van de nieuwe iPhone 6

Nu de nieuwe iPhone 6 sinds enkele weken op de markt is vragen veel consumenten zich af of het de moeite loont dit toestel aan te schaffen. Zoals steeds bij Apple is de nieuwe iPhone stevig geprijsd en zelfs als je hem in combinatie met een abbo krijgt of aanschaft betaal je er uiteraard nog steeds een aardige prijs voor in de vorm van een duurder abonnement. Voor de echte fans zal er niet lang getwijfeld worden, deze schaffen hem wellicht direct aan. Maar wat als je nu nog een goede smartphone of iPhone uit een vorige generatie hebt? Laten we eens kijken naar positieve en negatieve punten van dit toestel.

iPhone Zes

De iPhone is alles bij elkaar een toestel dat gericht is op een zeer specifieke doelgroep. Veel consumenten zullen hem te groot vinden of te duur. Maar de vraag naar grote smartphones is wel flink gegroeid de laatste jaren en een groot HD-scherm op de iPhone was dan ook onvermijdelijk.

Positief

Qua design kan niemand aan de iPhone 6 tippen. Het HD-scherm op de 6 Plus is bovendien van een uitstekende kwaliteit wat maakt dat de Plus zeker de beste ‘phablet’ (kruising tussen telefoon en tablet) op de markt is.

Ander positief punt is zeker het feit dat de levensduur van de batterij er enorm op is vooruitgegaan. Dat heeft te maken met het feit dat in een grotere telefoon meer plaats is voor een grotere batterij natuurlijk maar ook met de aanzienlijk lagere energieconsumptie van deze nieuwe iPhone (bron: iPhone 6 informatie).

Negatief

Door z’n grootte ligt de nieuwe iPhone niet zo geweldig goed in de hand. Zeker de Plus is in dit bedje ziek en kan je eigenlijk niet goed met één hand bedienen. Ook de prijs is deze keer echt wel aan de hoge kant, en voor deze premium-prijs zou je toch iets meer geheugenopslag verwachten dan een schamele 16GB. Bovendien heeft Apple zelfs geen SD-kaartslot voorzien in z’n nieuwe toestel. Reken daarbij dat zowat alle accessoires voor iPhones duurder zijn dan voor andere smartphones en deze telefoon is dus zeker niet voor elk budget weggelegd.

Conclusie

De Android-fans die de beste hardware voor het minste geld willen hebben zullen dus niet snel overstappen naar de iPhone. Maar voor zij die een strak design, een gebruiksvriendelijke interface en een kwalitatief toestel willen en die bereid zijn daar ook iets meer voor te betalen is de iPhone 6 de perfecte keuze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>