iPad en iPhone eigenaren klagen over krimpende opslagruimte

Apple is weer eens door de rechter gedaagd door ontevreden Apple klanten. Dit keer in Californië door twee klanten die boos zijn omdat de door Apple beloofde opslagcapaciteit niet wordt geleverd. Na de update naar iOS 8 zou deze zelfs minder zijn geworden. Paul Orshan en Christopher Endara dagen om die reden Apple voor de rechter. Het gaat hen vooral om de hoeveelheid ruimte die het besturingssysteem inneemt waardoor Apple hen niet de beloofde 16 gigabyte levert op de door hen aangeschafte iPads en iPhones (bron: Informatie over de iPad Air).

iOS 8 neemt zo’n 1,3 gigabyte meer geheugen in beslag dan iOS 7 stellen Orshan en Endara. Hiermee komt het geheugenbeslag van iOS op de iPad op 3,4 gigabyte en afhankelijk van het iPhone model tussen de 2,2 en 3,3 gigabyte. Dit maakt dat ongeveer 20 procent van het geheugen dus niet beschikbaar is. Beide heren stellen nu dat Apple hiermee een misleidende voorstelling van zaken geeft omdat zij apparaten verkopen die 16 gigabyte aan opslagruimte beloven.

Apple levert minder geheugen dan beloofd en probeert klanten tevreden te houden met iCloud. De klagers vragen de rechter om van de zaak een class action zaak te maken waarin ook wordt geprocedeerd namens betrokkenen die zich niet met hun naam hebben gemengd. Er wordt een schadevergoeding geëist van zeker 5 miljoen dollar. Door Apple is niet nog op de aanklacht gereageerd. Hoe deze zaak verder zal verlopen is dus ook nog niet duidelijk op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>