Kwetsbaarheden van Apple apparatuur

Hoewel Apple producten levert die kwalitatief erg hoogstaand zijn (en die dan ook voor een premium prijskaartje verkocht worden) zijn hun producten natuurlijk ook niet onfeilbaar. Wat zijn de bekende kwetsbaarheden en zwakken punten van Apple apparatuur?

Geselecteerde hardware

Eén van de voordelen die Apple heeft tegenover andere fabrikanten is dat het z’n producten uitsluitend levert met hardware die door Apple zelf geselecteerd is. Je kan als consument dus niets ‘customizen’ of persoonlijk aanpassen als je dat zou willen. Je koopt een Macbook, iMac, iPad of iPhone? Dan zul je deze moeten afnemen zoals Apple die bedacht heeft en in de versies die Apple wil verkopen, wat meestal slechts een beperkte keuze inhoudt.

Dat maakt het voor Apple gemakkelijker om z’n producten uitgebreid op compatibiliteit te testen en zo te zorgen dat gebruikers een, zo goed als, perfecte ervaring geboden kan worden. Inderdaad, een Apple-product haal je uit de doos en je kan er zo mee beginnen werken zonder dat je eerst zelf allerlei zaken moet beginnen instellen. Ze zijn daardoor ook heel gebruiksvriendelijk.

Niet op maat

Maar als je graag een beetje minder geld zou uitgeven aan een grafische kaart bijvoorbeeld en dit geld liever in een grotere of snellere harde schijf zou investeren dan kies je maar beter niet voor Apple, dat is namelijk onmogelijk. Dit is iets waar vooral mensen die zelf in techniek geïnteresseerd zijn of mensen die graag echt een computersysteem op maat willen zullen op afknappen, de gemiddelde consument is maar wat blij dat hij absoluut geen technische vergelijking moet maken. Die wil simpelweg een computer, smartphone of tablet met een mooi design, praktisch in gebruik en liefst ook nog een beetje snel.

De top maar niet het allerbeste

Op dat laatste kan Apple zich trouwens echt wel meten met de top. De hardware die het bedrijf in z’n apparaten inbouwt is altijd erg up-to-date en van het beste dat er op dit moment op de markt beschikbaar is. Het bedrijf kan ook niet anders als het z’n toestellen op de premium-markt wil verkopen natuurlijk. Maar de absolute top is Apple-hardware toch niet. Qua specificaties kan het toch meestal net niet tippen aan andere toestellen die voor een gelijke prijs op de markt worden gebracht. In de prijs van de Apple-toestellen zit immers ook de kosten voor het design en voor de marketing inbegrepen iets wat bij andere toestellen vaak veel lager ligt. Bovendien is de winstmarge voor Apple zeker ook niet bij de laagste.

Met andere woorden: Apple biedt een geweldige gebruikerservaring met erg goede hardware maar wel aan een relatief dure prijs, zeker in vergelijking met andere fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>