Update voor ING-app en Apple Pay nieuws

De ING bankieren app voor iOS is van een update voorzien. Deze wordt nu ondersteund voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus en ook is het design wat aangepast. Er is niet drastisch veel veranderd aan het uiterlijk van de app. Het kleurenpalet is lichter en de menu’s zijn oranje of wit en lopen over in de statusbalk van iOS. Het ziet er een stuk overzichtelijker uit dan voorheen. De tussenkopjes in de app zijn niet meer grijs en er is meer witruimte, hierdoor oogt de app wat rustiger.

De update van de app is vooral fijn voor gebruikers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De update zorgt ervoor dat de app is geoptimaliseerd voor de grotere schermen van deze smartphones. Voorheen was de app korrelig en uitgerekt maar daar is nu geen sprake meer van. In de vorige update van de app werd de virtuele assistent Inge geïntroduceerd. Deze kon onder andere je saldo tonen en betalingen klaarzetten maar na de update kan Inge ook je spaarsaldo weergeven. Schuif in het overzicht van rechts naar links en vraag naar je spaarsaldo. De nieuwste versie van de ING-app neemt ongeveer 33 MB in beslag op de iPhone en werkt alleen met iOS 6 of hoger.

ING komt ook met nieuws over Apple Pay. Op haar website heeft ING bevestigd dat klanten in de toekomst met Apple Pay kunnen betalen. Er is nog geen officiële aankondiging gedaan maar een vermelding is er al wel. Apple Pay is beschikbaar vanaf eind vorig jaar en alleen nog in de Verenigde Staten. Het ziet er dus naar uit dat we in Nederland het betaalplatform van Apple ook kunnen gaan gebruiken dit jaar. ING heeft op haar website het volgende vermeldt: “Met Apple Pay kunt u in een aantal winkels betalen met uw iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Uw mobiele telefoon haalt dan de gegevens van uw Credit Card op uit de Passbook-app.” Het is nog niet duidelijk of Apple Pay naast Credit Cards ook bankpassen gaat ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>